esmaspäev, 4. veebruar 2008

Kuidas ületada möödunut

Kass tukkus muru peal ja hoidis suud pärani. Ka magavale kassile võib ju teinekord hiir suhu joosta. Ootas pikalt ja kui surnud pole, siis ootab tänaseni. Sest hiireke kössitas hoopis oja kaldal ja ootas kah. Teda oli jälle õpetatud, et kui pikalt oodata, näeb vaenlase laipa mööda ujumas.....
Juhtus see loomulikult mitte meil, vaid kaugel-kaugel Hiinamaa pealinnas. Seal on nimelt keelatud suurte koerte pidamine, kes kassi-hiirt oma sügavtõsistes tegemistes segaksid :-)

Ja kui nad sinna edasi lebama ja ootama jääksid, üles ei tõuseks-ringutaks, püksipõlvi puhtaks ei rapsiks ja taas oma toimetuste juurde ei siirduks, siis oleks sellel lool võib olla mingi mõte kah. Kui nad seda aga lõpuks siiski teevad, siis mitte. Õppisid nad ju ise ja see variant oleks igatahes ju palju parem.....

2 kommentaari:

andry ütles ...

Kirjutan seda kommi siin mõned päevad pärast seda kommentaari, mille jätsin eelmise loo lõppu.

Nagu tead, meeldib mulle arvamust avaldada lugude ja nende rääkimise kohta.

Kasutan tsitaati, pole tähtis, kellelt:


"Ja kui te tahate teada, mis lugu selle taga peitub, kuidas see kõik alguse sai, siis tuleb meeles pidada, et lood ei hargne kunagi lahti.

Nad hoopis koovad end.

Sündmused, mis on alanud erinevates paikades erinevatel aegadel, jõuavad kõik kokku ühte tillukesse punkti aegruumis, mis on selleks täiuslik hetk.

Oletame, et üht keisrit veendi kandma uusi rõivaid, mille materjal oli nii peen, et ei olnud tavainimese silmale nähtav. Ja oletame, et üks väike poiss juhtis sellele kõva selge häälega kõigi tähelepanu.

Nii saame me loo keisrist, kes oli alasti.

Aga kui teaksime pisut rohkem, oleks see hoopis „Lugu poisist, kas sai isalt teenitud keretäie, sest solvas kuningliku suguvõsa liiget, ja pandi luku taha.”

Või „Loo tervest rahvahulgast, kelle valvurid sisse piirasid ja ütlesid: „Midagi ei juhtunud, on selge? Kas keegi tahab vastu vaielda?””

See võib olla ka lugu sellest, kuidas terve kuningriik taipas ühtäkki „uute riiete” eeliseid ning asus elavas ja värskendavas õhkkonnas innukalt tegelema tervislike spordialadega, need võitsid igal aastal palju uusi poolehoidjaid ja kõik see viis tavapärase rõivatöödtuse kokkuvarisemini.

See võib isegi olla lugu „1909. aasta suurest kopsupõletiku epideemiast”.

Kõik sõltub sellest, kui palju me teame."

jahutaja ütles ...

Andry näen sinus nüüd ka loodusteaduslikke andeid, mida varem ei ole qtuvastanud. Mis ei tähenda, et ei tuvastanud muid vahvaid omadusi, saad ju aru küll. Lugesin su Pärti kah (pole lihtsalt vastanud veel) ja seal keskel see sinu tähelepanek oli tähelepandav.

Ja sinu juttu uutest ustest, mis mingi asja uuesti lugedes avastad, mäletan ikka kah :-)